dilluns, 23 de març del 2015

Nous contes per un nou estat. - Quart: “THIS GUY'S IN LOVE WITH YOU” (11)



La cita és a la una, la parella de la mobilette arriba a les dos tocades amb un parell de paietes estrangeres, duen uns mínims vestits que ensenyen més del que un vol veure. Han baixat fa un parell de dies de la muntanya, amb una de les excursions de tres dies del Gasolinero, i esperen abandonar el poble l'endemà amb l'autobús del migdia. La Ramoneta i el funcionari estan amb l'aperitiu amb què la consolessa els obsequia, acompanyats de tres dones de l'edat de l'amfitriona, cap d'elles del poble, que marxaran amb un taxi compartit a quarts de set del vespre. Són, una de la capital provincial i altres dos del poble de l'altre costat de la vall. Totes tres solteres, es veu que queden per sopar de tant en tant en alguna de les ciutats comunes. Aquest cap de setmana la consolessa les ha convidat a casa, i de pas al dinar. Cap d'elles és gens agraciada, podríem dir que la consolessa tampoc, però és que entre elles és fàcil destacar. S'entén la seua obligada solteria, per molts que elles facin per subsistir dignament, fan pinta de no haver follat en anys.
De l'altra banda de la família la representació es limita a un parell de noies amb els seus xicots, que pràcticament fins aleshores només parlen entre ells. Així que el front femení xerra desesperadament. No hi ha cap manso per les dones adultes, i l'únic home lliure no mereix gaire atenció. Segueix el front femení per una banda, el nostre home sol, i els dos paios parlant de les seues coses, penso d'aparells d'alguna cosa, en una punta del jardinet de la nova casa de la consolessa, quan apareix la parella amb les paietes.
Com els del poble ja els coneixien i només són canalla per les dones... la Ramoneta els encanta al primer cop d'ull. A aquell parell de paietes ja se les han follat i tot. La consolessa pensa que malgrat la diversitat dels congregats, amb l'àpat ja en marxa, la cosa anirà rutllant amb més facilitat. Cosa que no esdevé fins que l'alcohol, mig ho arregla, ben avançat el dinar. Fins llavors el nostre home fot el papallona. Es col·loca davant mateix de l'amfitriona que de seguida es desfà de pul·lòver que du, ensenyant l'esplendidesa de les seues espatlles i la fermesa dels seus braços nus al funcionari, que ràpidament s'adonà de l'error: millor hagués estat una posició propera i frontal, sí, però en diagonal. Tenint-la tan a prop, és obligat a censurar el seu esguard, el que el delata encara més. La consolessa es mostra molt amable i correcta (potser en excés) en tot moment, fent els possibles per incloure al funcionari en la conversa que manté amb les seues amigues, circumstància que a les altres poc importa. En una punta de la taula seuen els dos mansos de les parentes de la consolessa. Les noies també serveixen de cambreres, portant els plats plens des de la cuina, després també els recullen, la consolessa de tant en tant les ajuda, la Ramoneta també plega plats bruts, les altres dones no aixequen el cul de la cadira, i per descomptat cap dels homes.