dilluns, 16 de març del 2015

Nous contes per un nou estat. - Quart: “THIS GUY'S IN LOVE WITH YOU” (9)

Foto: J. M. Molgor.

Al cap de la tarda per fi s'ho han anunciat: la tieta està preparant un dinar de diumenge per celebrar la inauguració de la nova casa, poden portar algun amic. Prèviament ho va celebrar de manera oficial, tal com pertoca amb famílies i dallonses, ara vol una cosa més jovenívola. La tieta ja no és jove, però se’n considera, tampoc massa gent, una dotzena com a màxim.
Ell ha perdut el cul només escoltar-lo, quasi es delata. Calma, calma s’ha repetit. Està convidat si du parella, no volen que hi hagi massa mascles, ells són dos i la tieta segur que convida algun amic. Qui?, es pregunta interiorment, les amigues de la seua edat són uns lloros o estan totes casades. És per aquest diumenge, així que s’haurà d’afanyar. Convidar a una noia a una festa, per molt que aquesta no sigui una de les reconegudes com a festes oficials, comporta per un solter d'acord als estrictes costums populars, una transcendència difícil d’obviar. Com a poc és considerada com una petició formal de relacions, però la parella ha insistit massa en això de la companyia. En un primer moment pensa amb la filla gran del paio de correus, està bona, soltera sense manso, simpàtica, eixerida… no seria gens difícil explicar-li la situació, segur que de seguida ho entendria, però una altra cosa seria els seus pares. No, millor que no. La solució seria dur una estrangera o una d’un poble de fora de la vall, o també una parenta, clar una parenta! Ja ho té: la cosineta Ramoneta.
El dissabte se’n anirà a la perruqueria, n’hi ha dos, la mixta i la d’homes, la dels vells que diu el jovent. També es pot anar a casa d’una senyora, però allí només atén a les clientes de tota la vida. La Perruqueria mixta és d’una aprenenta seua, que finalment després de casar-se i parir un parell de criatures, va demanar un préstec al banc per obrir el negoci en uns baixos de casa dels pares del seu home, que està molt ben situat. El banc li denegà, ara el director va avisar al Gasolinero, com sempre que s'assabenta que una empresa intenta arrencar a la població. Al Gasolinero no li disgustà la idea, prestant uns diners a la perruquera, a un interès molt baix a canvi d’una participació en el negoci. La senyora ho va consultar amb el seu marit, que treballa al camp, després van acceptar, sense fer cas dels consells de la mestra perruquera, que els animava a què fessin un petit viatge a la capital per comparar prestacions. A hores d’ara se’n penedeixen de la decisió presa tan a la lleugera. Mai el Gasolinero convindrà a vendre’s la seua part del negoci. Calè calent cada mes, sense fotre brot, aquest és el seu axioma preferit.

The Velvelettes - "Needle In A Haystak"