divendres, 27 de març del 2015

Nous contes per un nou estat. - Quart: “THIS GUY'S IN LOVE WITH YOU” (12)

Els xicots agafen confiança inserint comentaris entre grollers i festius, a la conversa general que no desentonen del tot amb la reunió, fins i tot les amigues de la consolessa celebren complaents. Les postres les ha cuinat una de les amigues: uns dolços de mel o xocolate amb nous o ametlles. Licors i la gresca ja és engegada. Les dones es comencen a alliberar i la consolessa, bona aficionada a la música, posar a sonar unes peces ben ballables. El nostre funcionari convida a una de les senyores, la de les postres, que accepta immediatament. Les noies estrangeres engeguen a ballar entre elles, fins que els mansos les reclamen, davant la mirada de les seues núvies que fan per enllestir, netejant la taula juntament amb la consolessa. La Ramoneta balla tota l'estona amb la parella.
El ball és de rigor a tota celebració social per privada que aquesta sigui. Quan els ànims s'assosseguen, els convidats seuen pel jardí, refrescant-se, fumant, escurant les copes i dialogant, ara ja amb distensió, en cercles que es van obrint i tancant a menester dels congregats. És de mala educació no entaular conversa amb la major part de rogles possible, fins i tot la parella du a la Ramoneta, més que contenta, de rotlle en rotlle. Un s'interessa de principi, pel que es parla, per a després, a conveniència, canvies o romans una estona per educació. El funcionari i la consolessa conversen força estona sobre uns quants temes comuns, d'àmbit més professional que no pas personal. Les amigues ja ho comenten, se li veu de lluny que li va de cul. Ella, afalagada, desvia la conversa segons li convé, el paio de no li fa ni fred ni calor, però no se sap mai.
Entre una cosa i una altra, es fa l'hora de plegar. Les senyores comencen a preparar-se, el que encara les mantindrà ocupades força estona. El noi del taxista les reclamarà a dos quarts de set tocats. S'acomiaden de tots amb petonets i abraçades, un pèl fatigades i ja amb baixó post dinar. La resta segueix el seu exemple, la Ramoneta marxa amb la parella i les paietes, el nostre home es troba massa preocupat per acomiadar-se com cal de la consolessa. Ella el despatxa elegantment abans que a les seues parentes, a les que convida a entrar a cassa, per ensenyar-les unes compres d'un dels seus darrers viatges. Serà només uns minuts... les noies es mostren interessades, ara que els mansos protesten, ja deleixen per fer-les un bon repàs. El funcionari frustrat retira davallant capcot pel carrer. Pensa amb la Ramoneta, l'haurà de portar a casa, suposa que no li serà difícil trobar-la.

Cánovas, Adolfo, Rodrigo y Guzmán - "Solo pienso en ti"