divendres, 12 de desembre del 2014

Nous contes per un nou estat. - Segon: L'EXAMINADOR.(25)


Quan el Damiano ja és lluny, para esment de la futilitat de les seues preguntes i del mal amic que ha estat, es promet que no el tornarà molestar mai més amb estupideses. Ara entén les pors del seu amic, i resta pensant sobre els punts d’inflexió de la seua vida, o com diu el Damiano els punts sense retorn, i creu que des que viu al poble roman en un punt sense retorn, però aquest no és un punt, sinó un llarg segment inacabable. Si hi ha un món perfectament repetit, està segur que no és aquest.
Posa música, un parell d’hores després arriba la seua amant amb una carta de la regidora, convocant-lo a una reunió ordinària al saló de reunions de l’ajuntament, on es trobaran els principals promotors turístics del poble, per tal de posar en comú una sèrie de qüestions que la viuda no esmenta a la missiva. La secretària es fica ben contenta, comenta riallera quin vestit es posarà el dia de la reunió, pensant amb la viuda: una forta competència. Ell immediatament pensa que la secretària que l'ha d'acompanyar no és aquesta, sinó la seua mà dreta al negoci de guies, o millor: que hi vagi ella sola, o amb la seua amant, que també el pot substituí, sí que hi vagin juntes, però d’aquesta forma es perdrà l’ocasió de compartir unes hores amb la viuda.
A la noia li ve de gust sopar a casa, ell se’n va directament cap a ella, la pren per la cintura, la morreja profundament una bona estona, grapejant-li les natges amb coratge, petonejant-li els ulls, el coll, les clavícules amb tota la parsimònia el món. Li aixeca la faldilla, li baixa tot el que hi ha per sota i li menja el parrús amb fruïció. El que ve a ser l’aperitiu d’una llarga vetllada eròtica, la qual interrompen una estona per menjar uns dolços amb vi, que els fica a tots dos ben fins. Dormen un damunt de l’altre, regalimats, sucosos, esgotats i sobretot feliços.