dilluns, 10 de juny del 2013

A.C.J. -----NOU (sisè)

  Sobre l’altell, els companys s’alternaven de dos en dos per mantenir dret al capatàs, que feia estona que havia perdut el coneixement. Tenien que aguantar-lo en una posició força fatigosa, i ja se’ls havia mig desplomat una vegada; de cap de les maneres volien escoltar de nou el seu esglai cavernós, esfereïdor; els havia aterrat. Fins i tot el pobre xaval malferit va entornar els ulls per darrer cop.
El practicant era una persona pàl·lida, jove encara, malgrat el seu aspecte envellit per la calvície que enarborava uns dèbils cabells arrissats, per unes blavoses bosses sota els ulls i per uns llavis exempts de color. Contradient aquesta subjectiva descripció, avui dia continua viu; ja té un parell de criatures de dos dones i manté una acceptable estabilitat emocional. Va pujar darrera el metge per l’escala fins l’altell, veient el panorama cap dels dos va perdre la continença ni va canviar de color. Duien l’uniforme carabassa, guants inclosos i l’equip d’assistència ràpida com a motxilla.
--Trèieu-li la roba, collons.—La precisa execució dels sanitaris superà als esgotats companys del capatàs.
Amb una passada d’un llapis groc va tallà el ganxo, i l’home va restar lliure. Després una vegada jagut, variant el reglatge del mateix estri, va separar la pell i la carn del capatàs i li extragué la punta d’acer, tapant la ferida amb un apòsit asèptic.
--Ramon, baixeu al ferit a l’ambulància i porteu-lo al Centre de Salut Regional. Aquí ja no hi podem fer res més per ell, necessita una intervenció de reconstrucció locomotriu.--
Ell ja no tornarà mai més, ja que s’enamorarà en el transcurs de la rehabilitació de l’empeltada, d’una infermera que li portarà flors cada matí abans d’esmorzar.