divendres, 3 de gener del 2014

A.C.J. -----DOTZE (segon)



         Representa que l’hotel és un edifici vetust, amb una porta principal massa petita (de les que a la serra diuen que no hi passa un taüt) i una minúscula recepció. Paradoxalment és ple, la seua habitació dóna al celobert, a recepció l’han informat de què dintre d’uns quants dies, quan hagi una vacant, veuran de canviar-li per una d'exterior. Les del davant, les que donen al parc són més cares i gaudeixen de banyera. Ell disposa d’un llit, una taula, una cadira, una prestatgeria, un armari amb penja-robes i una pantalla deteriorada. Al bany la dutxa desguassa pel centre del quartet.
La primera nit se l’ensopega a l’hotel, sopant dels entrepans que encara li volten per la maleta. L’esmorzar tampoc és inclòs, a més li ha passat l’hora. Al parc hi ha força gent per ser l’hora que és. Dina en un quiosc del mateix parc i després se’n va a fer la migdiada a l’hotel. Es desperta tard, i acaba de rosegar la resta dels entrepans, després esbrina el funcionament de la pantalla i així es queda adormit.
A primera hora el desperta el Sebastià per la pantalla. Vol saber si ja ha efectuat les diligències a la Junta i a la Seguretat. Després d’acomiadar-se es torna a dormir. L’endemà el desperta l’alcalde, li recorda que l’equip del Rascat té partit a la tarda-vespre, li demana si ja ha localitzat el camp de joc. Li contesta que ja ha portat els papers als llocs que els devia dur, torna agafa el son de seguit que es tanca la comunicació. En aquests pocs dies ha agafat el ritme de treball vespertí, es desperta tard, no cal esmorzar, com a màxim pren un cafè amb llet a la cafeteria de l’hotel, que sempre troba buida. Després dona un tomet fent l’hora de dinar. Ha descobert un menjador popular en un carrer prop de l’hotel i dina allí cada dia. Després de la migdiada (entre una cosa i una altra, un parell d’hores tombat sobre el llit), surt quan obren les botigues i fa el que hagi de fer. La primera de les tardes se’n va anar al departament d’administració de la Junta amb taxi, això sí, va tornar caminant pels senderons que creuen el turó, de passada va entrar a l’edifici de Seguretat del sector "Tras la Colina" i també li van acceptar de bon grat els documents que duia, aquesta tarda se n'anirà fins al parc d’Umm Kulthum a fer fotos al Rascat.


Celia Cruz, Fania All Stars - "Isadora"