divendres, 6 de maig del 2011

Plaça Europa - Seu Vella de Lleida. (Segon tram: Passeig de Segre-carrer Cavallers)

         Primer ens allunyem de la superficial confusió i des de la nostra privilegiada posició davallarem a nivell de la riba, per assaborir el passeig a peu pla i compartir-lo.




      Avançarem escoltats per les heures.


      De seguida farem cap a una passarel·la. Podem estriar entre els dos nivells que se'ns presenten: la superior amb la nova zona enjardinada dels Camps Elisis o la inferior, on novament tindrem dos opcions: continuar com estem o una de molt engrescadora: provarem també de passejar a ran d'aigua, xafam la gespa, caminant sobre còdols que han recuperat el  seu espai, junt a la vegetació de ribera, prop de la vida silvestre del riu.


Camps Elisis, nous jardins.


     Ens fixarem amb la desembocadura del Noguerola, una boca sobre uns tubs a mà dreta. Aquest afluent, amb el seu curt recorregut, travessa la ciutat amagant una història pròpia, amb la seua central subterrània i la seua fauna perduda.

      A partir del pont Vell (1.944), preferirem sempre anar pel nivell inferior fins la passarel·la del quadrat, no en trobarem cap més abans. Tot el passeig el domina el campanar i el finestrals del claustre de la Seu Vella.
    Prolongant el passeig del Segre faríem cap als aiguamolls de Rufea, un altre
 temptador itinerari que reprendrem des d'aquest punt un altre dia.  

       Accedirem per la rampa per sota el marc d'entrada. Podem fer la segona parada als bancs de la passarel·la, poc abans d'iniciar el tram més tancat de l'itinerari, com si es tractés d'un engorjat entre dos espais oberts.
          L'estreta obertura del carrer Cavallers ens espera ja a la vista.
El carrer Cavallers