divendres, 6 de febrer del 2015

Nous contes per un nou estat. - Tercer: EL DISSORTAT. (15)

Foto. J.M. Molgor.

Torna a habitatge principal atordit, dubitatiu, talòs també. S’asseu al banc de pedra de l’entrada observant la immensitat de serres que desfilen davant seu sense abastar-li el fi. Els pics més alts oculten l’altre vessant, malgrat que pel mig dels colls s’entreveu una munió de terreny que omple l’horitzó fins a difuminar-se amb el cel. Alhora les senyores a l’interior de la casa mantenen una conversa que en un principi no distrau la meditació del Ramiro, però al final s’enganxa a ella sense comprendre gran cosa. Les dones xerren de temes extraordinaris com si les dos ho entenguessin, parlen a la vegada com a ratxes, donen per entès que són satisfetes pel resultat de la conversa, sense que una sobresurti més que l’altra. El Ramiro no s’atreveix a entrar per no interrompre, també és per què intenta esbrinar com conclouran la qüestió.
Surt la senyora de la casa, trobant-se’l fent ja per entrar. La senyora l’acompanya a la cuina per omplir l’ampolla d’aigua, li regala una bossa d’herbes del seu rebost perquè es prepari a casa una infusió ben bona. Abans de marxar li recordarà de més a més, que no se la prengui després de mitja tarda, si és que vol anar a dormir aviat, com ho fan a la serra.
Se li fa lleugera la baixada. S’abstrau quasi tota l’estona amb la conversa que ha escoltat de les senyores. Pràcticament no pensa amb la resolució del Damiano, a vegades fa per donar-li voltes, però de seguida torna a la conversa de les senyores: com pot arriba a ser possible, i ho deien tan obertament com si fos el pa de cada dia, a la serra com més puges, menys els hi rega sang, no serà això també el que els hi passa als d'Escalabornava?

Tot esforç és en va. La sensació que li ronda la gola, més que no pas el pensament.



   Earth Wind & Fire - "Jupiter"