dimarts, 2 d’abril del 2013

A.C.J. ----- SET (catorzè)


La competició va acabar ben aviat per l’equip de l’Ernest, el Galerilla, el Luis i tota la resta. Per molt que guanyessin el darrer partit, foren eliminats pels gols en contra; van pesar molt els cinc gols encaixats contra l’equip del Feo, que va arribar a la final, però tampoc van guanyar la lliga, que se la van emportar els de sempre per un premut 2 a 1. La bona noticia pel Feo fou que no caigué lesionat.
Els partits amistosos amb equips eliminats o amb formació, conserven un tarannà particular, sense el component competitiu es permet un coneixement més franc entre els contrincants. No sap com, l’Ernest es va trobar al mig d’una conversa de renatos que versava sobre tortugues. Un d’ells preguntava que se’n feia dels ous de les tortugues marines. Com és sabut les tortugues marines desoven a la mateixa platja en la que van néixer, sempre que aquesta s’hagi conservat intacta des d’aleshores. El principal inconvenient són les llums de les edificacions costaneres. Però el renato del què estava preocupat era pels ous recollits, una vegada enterrats per la mare, pels grups de vigilància i salvaguarda a fi de preservar-los dels depredadors. Com s’ho feien per què una vegada esclatats els ous, alliberessin les tortuguetes en la seua primigènia carrera vers al mar totes a l’hora, si eren de diferents postes? I aquell interval potser d’hores, sinó dies, des de què sortien de l’ou i les ficaven en cubells, fins que arribava el vespre que a vista i per solaç de petits i grans, organitzaven curses per la platja. 
Una tarda van jugar un partit al camp de terra en un poliesportiu d’una barriada llunyana, vora d’una de les àrees era plena de petxines.