dimecres, 16 de maig del 2012

A.C.J. ----- SIS (tretzè)





  El Galera ha pensat: o em foto de cap o em quedo fora. Ha deixat l’americana per un racó i s’ha llançat a la pista. Tenim al "Pinche Guey", com diria l’Antonio, seguint com bonament pot el bellugueig dels dansaires. I deu ni do, el ball es va enfebrin! El Galera va d’una dona a l’altra, indefens davant l’edat, l’estatura o el gruix. No podríem assegurar que es tracta d’un ball de parelles, més aviat de relleus. El pas principal és bàsicament pelvià, amb les cames semi flexionades i una mica separades per facilitar l’equilibri; hi ha un braç estirat en aire i l’altre caient indiferentment, les espatlles fen un joc rotatiu. Cal una mica de traça per coordinar aquests moviments i no semblar ànec de cul caigut, després clar, la gràcia està en la improvisació d’agosarades variacions. El Galera per fi ha trobat el fil i és quan ha entrat a la roda dels aparellaments. Les noies se li col·loquen de front amb les dents il·luminades i uns ulls que llancen el missatge: segueix-me si pots. Llavors desapareix la mínima distància inicial entre els dos cossos, l’entrecuix es posiciona sobre la cuixa i el va i ve inicialment rítmic pren velocitat i violència, fins que un dels dos, o els dos a l’hora se separen bruscament. I així una noia grassa, una altra jove, després una de molt alta... Per ara ell va fen, i no li ha entrat cap paio.
Els pantalons, ell quan va mudat porta uns models de pinces lleugerament acampanats amb uns calçotets de camals llargs i amples, no li resten un mil·límetre de llibertat al seu juganer batall, que va content remenada cap aquí, remenada cap allà, sense talla’s gens ni mica. A ell en aquests moments tant li fa tot, no sap si la resta dels paios van igual que ell, tampoc l’importa i elles segur que ja estan acostumades al seu èxit, potser s’ho comuniquen les unes a les altres amb la mirada, perquè se’l estan rifant. O seria més correcte dir se’l estaven, hores d’ara una xiqueta amb dos teses cuetes laterals, vestida de curt vermell fosc, se’l ha apropiat. La tia aparta les dansaires de l’òrbita del Galerilla i sembla que les altres ho acceptin sense més. Asseguraria que el Galera ha passat amb matricula la primera fase dels relleus i ara entra en una segona fase dual.
El repertori de l’orquestra ha canviat, muntant-se un aldarull: unes quantes trepitjades i empentes mentre sonava "Should I Stay Or Should I Go". Els mascles han començat a botar i s’han escapat uns quants mastegots que s’han acabat quan la banda l’enllaça’t amb el "Back On The Chain Gang". Enmig d’aquest merder la nena i el Galera han sortit a prendre unes birres a un "carrito" del carrer, ella també ha demanat un entrepà de calamars amb xili i quan se’l ha menjat, han tornat a entrar.