dijous, 28 de març del 2013

A.C.J. ----- SET (tretzè)


Com tota nova fornada, els gatons, deu ser que ho porten registrat als gens, formulen sistemàticament la consagrada pregunta de sempre als vells gatots, allò tan rebatut de si els gossos busquen incessantment la companyia dels humans, malgrat siguin l’objecte de les seues burles, quan no dels seus maltractaments, etc. etc. Se'ls hi fa estrany que un animal, per molt domèstic que es consideri, estigui tan pegat a l’home, sinó és per traure'n alguna cosa de profit. Les respostes acostumen a ser més interessants que no pas les preguntes, depenen de l’experiència, saviesa adquirida per individu qüestionat, i les ganes que en tinguin; els cossos llençats al sol, estesos, escalfats fins al delit, amb les ments ocupades amb les seues cabòries i les seues aficions, com la tan cèlebre dels periples dels cetacis.
Una gatona de mitjana edat, d’ulls clars i pel tes grisenc, va fer una reflexió que vaig trobar la mar d’encertada:--No teniu que capficar-vos tant amb els gossos, fixeu-vos per exemple amb els monitors d’aigua o amb les iguanes, són més curiosos del que semblen. A ells, els hi agrada contempla les coses, mirant de perfil i amb un sol ull. Ben mirat prou desgracia tenen amb els capadors d’iguanes.—Concloent:--Sol quan estan terriblement avorrits i no tenen rés més que fer, ni res que dir, els homes es dediquen a observar als gossos.
--I els monitors aquests, dels que ens parleu, on es poden veure, per què aquí prop de casa no n’hi ha, no?—Preguntà un rabassut gatet.
--Si és que no sabeu sortir de casa, sou gats no formiguetes! Mireu, allí on els canals de conducció dels cotxes han marginat al riu al seu destí, la natura ha expandit copiosament les seues xarxes, reconquistant aigües i ribes, allí els trobareu, a més de moltes altres criatures. Més fàcil us ho poso encara: trobareu fitat tot el trajecte.—
La jovenalla va quedar satisfeta, tenien tema de debat per a les properes jornades, pros i contres, perills, riscos, guanys, pèrdues, desenganys... era la primera escapada i ja els hi havia arribat l'hora de fer-la.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Juѕt want to sаy your article is as amazing. The сlearnesѕ for your publiѕh іs ϳust eхcellеnt and i can
suppose you're a professional on this subject. Fine with your permission allow me to seize your RSS feed to keep updated with impending post. Thanks 1,000,000 and please keep up the enjoyable work.

My blog post: may quay phim