dimarts, 22 de setembre del 2015

Nous contes per un nou estat. - Sisè: ESCALABORNAVA. (26)

               El despatx de l'Examinador té accés al jardinet d'entrada, d'aquí pel lateral es pot desplaçar a la terrassa posterior. Sap que no ho ha de fer, que tal com és la Gilda no trigarà convida'l a participar en una de les seues sessions. Si les cortines són plegades, des de la finestra podrà entreveure l'interior il·luminat per la llar de foc. Efectivament, la Gilda ja és de cara enlaire, nua també, la massatgista li treballa la vulva. El Damiano pateix unes setmanes de zel, és boig pel sexe, mai a la vida li havia importat tant, potser mai a la vida havia conegut una noia com la Gilda. Quan acabi jaurà exhausta, primer, relaxada després. Ell servirà el dinar a la cuina, l'esperarà, avui no s'aparellaran, la massatgista és molt bona, la deixa servida per tota la jornada.
L'excitació de la imatge robada és profunda com avenc sense fons. Fa unes passes enrere, com si la volgués evitar, se'n va titubejant a cercar la barana, es repenja estirant els braços, desentumeix el seu curt coll fent moviments per desencallar les cervicals, quan per fi es dóna compte de què el veí l'està avisant des de la seua terrassa: l'algutzir demana per ell a la porta del carrer.
Du una citació a la mà, una citació del rei, a la casa de la vila, per demà a les nou del matí. Amb el fred que fa, pensa ell, l'algutzir no li pot esclarir gran cosa més. Ja s'ho esperava, realment ja estava trigant, suposa que li farà cinc cèntims sobre la seua posició, tant social com professional, a ell com nouvingut aquesta visita l'ajudarà a encaixar dins del complicat teixit social d'Escalabornava, més que res a trencar recels i perjudicis sobre la seua persona. La notícia li serveix per treure's del cap per una estona la imatge anteriorment furtada. Més seré, se'n va a preparar el dinar.