divendres, 25 de setembre del 2015

Nous contes per un nou estat. - Sisè: ESCALABORNAVA. (27)


De bon matí la casa de la vila conserva la tranquil·litat de la nit anterior. El rei esmorza amb els companys de tota la vida, a quarts de nou, a un establiment de restauració prop de la plaça. Petis detalls que el nostre home desconeix, i perllonguen innecessàriament la seua espera. El rei, a les nou en punt, entra per la porta principal el rep el subsecretari. Immediatament l'informen de la presència del Damiano, llavors el saluda amb cordialitat i el convida a acompanyar-lo escales amunt. Tots dos entren en una sala amb una gran taula central i altres dos unipersonals properes als finestrals.
--Segui, si us plau. --Li diu, mostrant-li una cadira a un lateral de la gran taula. No triga gens que sis persones més acompanyen al rei i al Damiano a la taula gran.
--Disculpi la tardança, però no podem començar sense l'assistència dels escrivents. --Llavors, mentre el rei obre la carpeta pel punt marcat, i els assessors del cas comenten alguna cosa entre ells, els escrivents ocupen el seu lloc.
--Molt bé. --Pren la paraula un senyor gran amb veu rogallosa, un dels principals assessors del rei, tant com per aquest cas com per gairebé qualsevol altre, un home de confiança en dedicació exclusiva a la casa de la vila. --L'assumpte que ens ocupa és un xic delicat, les denúncies no abunden a la nostra societat, i quan es produeixen a tots ens venen de gairell. Per aquest motiu hem convidat amb la màxima urgència al senyor Damiano, en qualitat d'Examinador, per un cas de prevaricació i incompatibilitat, que ara passarem a esclarir i a fallar si s'escaigués.
Aleshores se n'assabenta que el fill del senyor Eumir, el Prudenci, l'ha denunciat, a més a més de per mala praxi, per dubtosa qualitat humana. La qüestió són les dones que ell continua considerant del seu cercle, malgrat fa setmanes que no les freqüenta. Més tard també surt a la llum, que el tractament iniciat amb gran èxit per superar l'addicció del Prudenci, ha posteriorment fracassat pel rebrot de relacions amb la Leo, que si no de periodicitat constant, sí reiterades, exactament tres en les dos darreres setmanes. La imputació és clara: se l'acusa d'afavorir-se d'unes informacions expressades en la confidencialitat del despatx professional, de les quals ha aconseguit la seua relació actual amb les dos noies.