dilluns, 10 de març del 2014

A.C.J. -----TRETZE (quart)

        La Diana es fa la romancera, però en els seus plans ja tenia previst romandre un parell de dies a la capital investigant la desaparició del Supun. Està enganxada a la investigació, no va ser per casualitat que la nova endogàmia, l’elegí com a cap delegat extraterritorial de la Seguretat a la Serra, amb autoritat sobre la resta de Guàrdies municipals. És ben cert que pertanyen al municipi d’Achón ja tenia molt de guanyat, no tan sols per ser el comtat d’entrada a la circumscripció, sinó i molt més important, per ser el lloc on s’endegà el cas que finalment va fer trontollar l’antiga Junta. Des dels primers dies a la guàrdia d’Achón, ja va engegar una tasca resolutiva de tots els informes de casos que dormitaven per les taules dels agents. A gran part d’ells, l’únic que va aconseguir va ser canviar papers de lloc, tot i amb això va treure l’entrellat a un parell de situacions irresoltes, que li va servir per rebre els reconeixements dels seus companys i comandaments, com també de la població. Poc després, la resolució teòrica de l’estranya desaparició del guàrdia, al vell heliport abandonat, va servir per engarjolar a gran part de l’oficialitat de la vella Seguretat, els que encara no havien caigut amb la primera embranzida. La reordenació de càrrecs va afectar tothom: el capellà va ser anomenat Cap Delegat a la Serra, eliminant així, les anacròniques visites dels inspectors de la Junta, els que sempre marxaven junts... Amb la primera subvenció rebuda com a senyal de bona voluntat de la nova endogàmia, està reparant la vella col·legiata, on vivia un antic amic, que ha passat a ser la seu de la Delegació. El seu amic hi continua vivint, més gràcies a la seua avançadíssima edat que no pas altra cosa. A més a més, és a punt d'empendre un gran pla de restauració dels principals edificis emblemàtics de la serra, que compta amb el beneplàcit de la Junta. Malgrat tot va ser incapaç de salvar al Filippo, arrossegat amb la desfeta del negat del Sebastià, que també va ser immediatament substituït pel següent a la llista de futurs alcaldables.
Ella ja du els deures fets, llàstima que l’ha entretingut el funcionari d’atenció personal, i que ahir a la nit l’ha agafés un intens sopor, ja que volia consultar amb els mitjans de la Seguretat els darrers moviments del Supun, després del darrer punt  de localització. Cosa que farà que els plans varien i hagi d’efectuar ara aquesta feina de cadira, i no com ella pensava, recórrer els carrers des de primera hora del matí, que és quan els bons investigadors, creu ella, atrapen fresca la informació.
Li han demanat les credencials i ha hagut d’anar a l’habitació a buscar-les. La pantalla que li han dut tenia més de la meitat dels accessos barrats. S’ha queixat al funcionari corresponent i aquest ha necessitat l’assessorament tècnic, per facilitar-li les claus d’accés als arxius que li corresponen graciés al seu càrrec a la Seguretat. Les transitòries restriccions de banda, és el primer que ha notat la gent corrent, des de la presa de possessió de la nova Junta.

   Kiki d'Akí - "Accidente"