divendres, 4 d’abril del 2014

A.C.J. -----TRETZE (onzè)


El taxista la deixa a peu de porta, on s’esperen les moto-taxis, l’han pagat fins allí, quan la Diana li demana per una moto-taxi de confiança, li respon que qualsevol. Les motos resten aparcades en paral·lel al pàrquing mentre els xofers seuen en les taules al voltant d’una caravana que fa de botiga-bar. Quan apareix un client, el que en té més ganes s’aixeca dirigint-se a la seua moto, l’engega i s’atansa al client, que pel que es veu no té cap més opció de contractació.
Motoristes per sobreviure, lema al qual es podrien aferrar aquests individus. Han après a escoltar, veure i callar, ells coneixen les adreces, però no en saben res més. És una metodologia que han aplicat generació rere generació. No és que es tracti d’una feina que passi de pares a fills, ans al contrari, però sí de motoristes aprenents, que es cuiden de rentar i carregar les motos, esperant que l’amo es retiri o s’obri una vacant en qualsevol porta. Sols així s’entén que hagin subsistit als luctuosos aldarulls, que diria la Diana, que aperiòdic-ament sacsegen els fonaments de la capital. Qui ho hagués dit?, després de tant temps de calma, i ja veus, en un tres i no res tot a petar, però ells als seus llocs, amatents, però que no ho sembli. No ho sé, però és probable que algun altre gremi hagi desenvolupat aquest instint de conservació, caldria recercar en professionals especialitzats en feines que pot realitzar qualsevol, i fins i tot així dubto que trobaríem una classe tan conscienciada, malgrat que segurament el seu aprenentatge s'ha filtrat per l’inconscient per fer-se palès en el modus vivendi, com en una espècie que ha trigat mil·lennis per desenvolupar una qualitat defensiva. Ells van deure reconèixer força temps ençà, que només existeix una única via per fugir cap endavant. Aquest vial, estret ja per si, a camins presenta variables accidentals, però si es vol continuar avançant, no es pot fer ni un pas enrere.
Li és ben igual començar per un lloc o per qualsevol altre, així que li ensenya l’adreça de la Comercial Farmacèutica. Per suposar, el conductor no coneix a l’individu. Després d’uns centenars de metres atura la moto davant d’una gran nau, una placa pintada confirma el desig de la passatgera. La Diana diu que l’esperi, abans d’obrir la porta de personal dirigeix una mirada al motorista, que seriós afirma amb el casc. No hi ha ningú dintre, passadissos i més passadissos, que fan tirar enrere a la Diana, temorosa de perdre’s en ells. De seguida se’n torna a la porta, però és tancada, més ben dit: no té ni maneta ni res que se li assembli. Al costat un plafó identificatiu on col·loca els dits, tot seguit una veu la saluda pel seu nom i li demana que pot fer per ella. El mosso que està cercant es troba ocupat en aquests moments, però sent ella qui és, l’avisarà de què l’espera. --Vol esperar-lo a la saleta de visites?-- Ràpida, contesta que no hi ha pressa, que anirà a dinar alguna cosa al bar més proper i que després tornarà. --En tal cas li convindria dinar al bar que el mosso acudeix tots els migdies, doncs, dintre de disset minuts li toca la parada. Encara que si desitja dinar sola...-- Ja li està bé, total només li vol fer un parell de preguntes senzilles. --No n’hi ha de preguntes senzilles senyoreta, respondre cal un esforç que de vegades no estem disposats a fer. --És ben cert.-- Diu ella, la veu expressa una rialla. --Donde Julio. --Com? --El nom del bar, el motorista la durà sense problemes.--

Siniestro Total - "Oye, nena, yo soy un artista"