dijous, 12 de desembre del 2013

A.C.J. -----ONZE (vint-i-vuitè, 7-segon)

                                                               2
El sacerdot ha de preparar l’homilia, recerca entre vells apunts. Sí, té una idea i prest l’escriu en el primer tros de paper que troba, no sigui que se l'oblidi, després els desa entre les pàgines d’un llibre. Li costa relativament poc desenvolupar-la per completar i guarnir un sermó. Els oficis els anuncia regularment, segons la seua disponibilitat, el proper és a Achón, l’havia anat posposant per motius obvis i ara li escau perfecte per reorganitzar la situació. És evident que per raons purament logístiques, les dones són més difícils de matar. La jugada, però és d'alt risc, més pensant amb la total impunitat en què la Seguretat de la Junta actua a la serra. En l’acta de defunció dels components del grup del Llerdós figurava: morts per intoxicació accidental involuntària, amb la conseqüent retirada dels cossos per comprovació forense. La família del municipal volatilitzat a Riu d’Ilpó, rebé la comunicació signada per l’alcalde i el nou sergent de la guàrdia, de la desaparició en data de la darrera intervenció en servei; sobre terreny inhòspit, també ficava, comparant-la amb l’experiència semblant, viscuda pels dos municipals acomiadats, més afortunats, però.
L’ànima humana, llegeix, és a la vegada tan complexa com infantilment senzilla. No més cal observar-la davant les consecutives desgràcies que l’assoten. A dies, una minúcia quasi imperceptible a ulls estranys, l’ajuda a continuar existint, ja que normal seria concloure fatalment la lluita per la supervivència, tan desesperada i selectiva com la mort. Però a camins sembla que no és suficient, llavors pateix quan ensuma que se l'esvairà aviat aquesta irrupció suplementària d’energia vital.
No se’n recorda quan ho va escriure, el troba sinó brillant, prou acceptable per  treballar el tema. Molt més suggestiu que l’assumpte sobre la compensació dels errors, que també li volta pel cap. Amb la fugida del Safatans, l’error ja no és tal. Fa un parell de dies que ha fet uns passos enrere, estirant d’un fil que encara no havia temptejat: Rascat, era el nom del Renato. Localitzat a una de les residències de la perifèria de la capital. Donat de baixa al poc temps de ser substituït pel noi dels Peristell, està clar que no volem mantenir en actiu massa temps als renatos rellevats. La fotografia que apareix a la cartilla de filiacions deu ser la de l’original, no correspon amb la del Peristell. Consten igualment les seues característiques físiques, la destinació professional, el període de subministrament, les entrades i sortides diàries (tan laborals com de lleure). Explorar la via laboral l’ha conduït per un sentit únic, avorrit, una estesa de dades repetides dia rere dia, sense ni tants sols una variació en tot el seu periple. Les hores de lleure inclouen els trajectes al lloc de treball, a part d’unes hores de passeig diari pel parc exterior de la residència, ficava també que estava apuntat a un campionat de futbol. Després va comparar les dades aleatòriament, amb les d’altres interns i salvant les diferents destinacions, eren tediosament calcades unes a les altres. Què fa tanta gent jugant al futbol? Va pensar, si existeix un campionat, ha d’haver-hi una mena de classificacions, alguna cosa més o menys organitzada, sinó no posaria campionat, posaria que a les hores lliures juguen a futbol i prou.