dijous, 27 de juny del 2013

EL Modern Espeleòleg. II


         El modern espeleòleg estaria més a prop de les ferreteries que no pas de les grans superfícies dedicades a l'esport, o dels grans basars muntanyencs, on Monsieur Hurlot es perdria com en una interminable galeria de línia blanca.












        Preferirà, el modern espeleòleg, establiments com cal, de tracte directe i confiable, abans que les botigues generalistes, sobretot si té tendències que requereixen tecnificació, com la topo, la foto, la geo, la bio, la meteo, els socors...(n'hi han tantes), més i tot si té vocació espeleosub, una activitat clara a l'especialització que li omple d'unes possibilitats inimaginables fins ara.   

Foto: Jaume Pedrós.



        Més a la vora de la gent que viu de la muntanya i que hi treballa, que no pas dels diletants que les omplen els caps de setmana, amb els quals haurà de coexistir amb modèstia. En el seu múltiple traginar per les serralades, coneixerà tot tipus de persones, com el que trobem recorren de punta a punta la serra que portem explorant anys, cofoi de completar-la en una jornada i així no li cal tornar mai més, com si hagués anat a un restaurant on li han clavat una clatellada.