dilluns, 11 de maig del 2015

Nous contes per un nou estat. - Cinquè: LA COMESA. (9)

La senyora viceconsolessa utilitzava els serveis d'una empresa local de distribució tècnic personal. Li semblava que d'aquesta manera estava menys lligada fiscal i administrativament. Preferia subarrendar a una secretària, i pagar les factures a l'empresa que no pas mantenir-la en nòmina. Tot eren avantatges, li va dir la cap de l'empresa de distribució de personal, una dona que no per amiga, sinó per una antiga relació professional comuna amb el malaurat vicecònsol, coneixia bastant bé. L'empresària va muntar el negoci una vegada la va repudiar el seu marit, i el judici post divorci fes que el seu negoci inicial de guies per la serra, del qual el vicecònsol n'era soci fundador, fos traspassat al marit, cap de família, com principal font del sustentament familiar. El marit la va repudiar per adúltera, cosa que ella mai negà. Va assumir la sentència i els fets amb la dignitat i fortalesa amb què es pren la vida. Encara no és casada amb el seu amant, ni tan sols li passa pel cap, malgrat que l'empresa de repartiment de treball li funciona força bé.
L'assassinada viceconsolessa exigia que sempre fos la mateixa persona la que treballés per ella. I així era, una noia noucasada que li solucionava la feina la mar de bé. Aquesta noia feliç pel seu casament, refiada, contenta i agradable, complaïa molt a la viceconsolessa, és més, segurament en el seu interior pensava que seria la seua perfecta substituta. La connexió amb l'acusat és per una de les seues amigues íntimes, interrelacionada amb el Ramiro també per temes laborals. Aquesta treballa a la ferreteria local, fa una mica de tot, inicialment va ser contractada com ajudant administrativa, però com no se n'acabava de sortir, abans d'acomiadar-la, la fan anar de comodí a la botiga. Diuen que és una noia més aviat fosca, que sembla que estigui a disgust a tot arreu, amb tot això se la veia esmorzar sovint amb el grup del Ramiro. Li duia personalment les comandes, com a altres clients, i el que va aixecar les sospites i ella no ha estat capaç d'esclarir, és l'origen de la seua l'amistat amb la viceconsolessa, és més, se sap que era molt recent i que àdhuc la visitava, a més a més matava hores xerrant al viceconsolat amb la seua amiga. No acostumaven a coincidir les tres dones, ni al viceconsolat ni enlloc, fins i tot la secretària desconeixia l'estreta relació entre ambdues, reconeixen que probablement les presentés durant una de les seues freqüents visites al despatx, però que es pensava que la cosa no havia anat més enllà.
La noia ha estat citada per aquesta tarda, els periodistes l'esperaran a la sortida, si és que surt. Ella es mostra inquieta, molts asseguren que és el seu estat natural. El comissari, desplaçat especialment, creu també que el seu testimoni és clau al context de la investigació. En canvi el cap de la guàrdia municipal pensa que tot plegat és una pèrdua de temps, que s'emportin al Ramiro i el jutgin, sigui aquí o allà i que tota aquesta història acabi d'una puta vegada, perquè la noia aquesta és una pobra beneita que només farà que emprenyar i complicar-ho tot encara més. Si ell hagués de fer cas de totes les xafarderies que corren pel poble, no faria res més.