dilluns, 25 de maig del 2015

Nous contes per un nou estat. - Cinquè: LA COMESA. (11)

El Damiano acompanya al Recader fins a la fonda. Dinaran junts, ja no és l'hora, aquests dies la cuina no es tanca mai. Se'ls hi està exhaurint el gènere, van fer curt,  tampoc s'atreveixen a demanar més fato, no sigui cas que tot aquest batibull s'acabi d'aquí a poc. Hi ha sectors que estan fent l'arròs, a més a més de la restauració, els taxistes i el comerç en general, també altres professionals s'han espavilat a l'hora de satisfer les necessitats dels visitants.
El submón de la vall, recentment dominat per un parell d'adolescents que han vingut apressos de terres llunyanes, ha creat en poques hores una xarxa per atendre les necessitats d'esbarjo nocturn i no nocturn de la gran majoria masculina, que durant aquests dies és congregada al poble. Han aconseguit unes quantes noies dispostes a treballar uns dies guanyant una bona virolla, deixant-se fer pels clients que els hi menen. Lo de deixar-se fer és literal, elles no són professionals, les professionals del poble, no atenen fora de la seua clientela, de tant en tant algun recomanat i no gran cosa més. Aquestes en canvi ho accepten tot, això sí: són estatutàriament passives, fins al punt de provocar el desànim de la clientela. Tot amb això més d'un repeteix. Als seus proxenetes tant els hi fot, saben que és un negoci de temporada: garrotada i si no queden contents ni mai. Les noies no tenen consciència d'exercir l'ofici més antic del món, s'ho prenen igualment com una feina ocasional, també veuen que això no és el seu: no és el mateix fer li una gallarda o una popada, fins i tot follar d'esquitllèbit amb un noi que només els hi fa mitja patxoca, que obrir-se de cames i aguantar un tros d'homenot suant i esbafegant a sobre.
Una xarxa recol·lectora ofereix el servei a la potencial clientela, captant-la a qualsevol moment del dia. El Recader després de dinar ha estat interceptat per un noi que li ha demanat si desitjava companyia femenina, ell com no, li ha respost afirmativament. El Damiano se n'ha tornat a l'ajuntament, ell no pinta res allí i la proposta del xiquet, ha pensat que li farà passar una bona estona mentre l'espera.
Quan el ganxo aconsegueix un client, es comunica pel cel·lular amb el coordinador. El servei és obert les vint-i-quatre hores del dia, no vol dir que les noies s'estiguin esperant tot el sant dia. El coordinador truca als nombres del llistat i demana per la disponibilitat. La noia que confirma es presenta a lloc, amb un màxim de vint minuts de demora, que sempre seran més.