dijous, 2 d’abril del 2015

Nous contes per un nou estat. - Quart: “THIS GUY'S IN LOVE WITH YOU” (14)

           Plora, plora a raigs, venia a reblar el clau i al final l'ha pelat. Ella el dominava, ara, quan ja no la volia, i la seua núvia se n'ha assabentat, com i qui? S'ho ha intentat explicar aquesta tarda, ella callava, perduda, per molt que el perdoni, mai més tornarà a ser el mateix, ho ha vist als seus ulls, uns ulls d'indefensa traïda.
Volta per la cambra, va al pis de baix, torna a pujar tal com ha baixat. Busca alguna cosa. Ja no plora. No busca més, farà un farcell amb els llençols ensangonats i se l'emportarà. És d'hora. Li farà menester un carretó, se'n va a buscar-lo.
Primer ha d'unflar les rodes, les vàlvules perden aire, però mai troba temps per canviar-les. Més tard puja pel carrer principal, els veïns el saluden, al seu cap ressona una única cançó, la darrera cançó que ha escoltat. Ha hagut d'engegar l'aparell perquè no suportava el silenci, sobretot no suportava els sorolls opacs de les eines i els malendreços escampats de qualsevol manera pel taller. Llavors la ràdio també se l'ha jugat: “This Guy's In Love With You”, una cançó perfecta pel que sempre havia pensat que seria el seu món, fins i tot quan s'escapava a empetar-se als bars de cambreres de fora la vall. Estava segur que sempre podria regressar a aquest món, que és al que pertany, on sonen les cançons de Burt Bacharach, i no fan mal a ningú, ans el contrari. On no arrossega pit amunt el vell carretó del taller, on no ficarà el cos embolicat de la dona, ni el conduirà fins al turó dels mals homes.
Travessa el pont amb poc aire a les rodes. Al costat ocult del turó el carretó es tomba en alliberar-lo del pes. L'arreplega com pot, primer de braços, fins que a no ho suporta més, després al coll fins que s'ensorra. És impossible pujar al turó carregant amb el cos, envà ho intenta per la fàcil grimpada, se li desplaça el pes de costat, el desequilibra i el fot a terra. S'ha fet més mal del que es pensa. Mira al cel ja negre, mira al cos embolicat i l'abandona. Puja, lentament, dolorosament. Sua, sua molt, arriba a dalt esbafegant. Mira enrere buscant el cos, no hi és. La volia llençar de dalt el turó estant, ell després, se'n va a la punta més extra-plomada, s'asseu, s'arraulís esperant per tirar-se, volia fer-ho des d'un inici i l'ha acabat matant.
Quan somrius, com t'ho ensenyo? Digues-me ara... digues-m'ho ara, aquest noi està enamorat, me n'he assabentat, abans de matar-la, no haig fet cas de ningú, me n'alegro, haig escoltat alguns cops, que ell està enamorat de tu, digues-m'ho ara i no em deixis en ser l'últim en saber-ho, necessito el teu amor, vull el teu amor, i ni tan sols l'haig pogut pujar fins aquí i donar-li un digne fi. Digues-me ara, si em llançaré jo? Les mans em tremolen, el meu cor trencat... necessito el teu amor, vull el teu amor, si no moriré, quan? Puc dir que et conec tan bé, necessito el teu amor, vull el teu amor... quan somrius.


Burt Bacharach - "This Guy's In Love With You"