dimarts, 10 de juliol del 2012

A.C.J. ----- SIS (vint-i-unè).




















San Remo: local amb reputació perduda, tota la vida oferint molt menys del que esperes. Criatures: vividors instruïts, experts en engolir hores i hores amb el Crèdit de la seua clientela de passerells, aclaparats per una connexió de frases lúcides aplicades a elevar l’autoestima del grup. Gent de nassos caiguts obstinats en interferir la diversió dels restants, els seus enemics? Persones desconnectades caigudes en la desgràcia. Majoria de gent de pas amb aspiracions d’ubicar-se definitivament, (els predilectes dels de la primera classificació). Aquests actuen en parella i el seu estatus es reafirma quan la barra paga una ronda a tot el grup amb la complicitat de l’encarregat. A l’Ernest no cal explicar-li aquestes coses, al Lino tampoc, ell quasi bé es mou fregant els límits d’aquests especialistes. Les nenes, però, han estat capturades pel verb d’en Germanico, un conegut d’un conegut del Lino, i l’Alèxis, el còmplice del Germànico, ha furtat l’atenció de la colla amb arrancades desmesurades.
El Lino no ho veu clar, fins fa poc ho tenia tot al seu favor, i ara ha caigut al parany, al seu propi parany. Ni se’n ha donat quan la Pilar i el Thelo han marxat. Amb la Milia, estan l’Ernest a prop no té res a fer, greu que li sap. Amb la Gladys no fa bo, les altres resten enlluernades. La providència li serveix el remei: el Trafas i el Manel el saluden des d’una llotja del primer pis, tot estenen els braços el conviden a pujar. Primer pensa:--Què collóns foten aquells dos palanganes allí dalt?--A l’instant, la seua ment veloç fabrica una estratègia de desmembrament. La Gladys, l’Ernest i la Milia han sortit al jardí, reservat al ball de parelles; ara que són tres, què farà la Gladys, d’espelma? Bé, encara sobren dos per poder entrar a la llotja exclusiva que han llogat aquell parell, una nit com avui els paios hauran rebentat el Crèdit. Ni els millors garlaires entabanadors, poden competir amb la més lacònica de les convocatòries a participar d’una privilegiada privacitat, per primer cop a la vida.
Simone, la noia del clotet al front, és l’única que no coneix als dos elements retrobats, i tot que en un començament no li han fet massa gràcia els seus pocs cabells i les seues grosses panxes, de seguida queda encisada per l’entusiasme i la gatzara desplegada pel Trafas i el Manel, integrant-se com una, més, en tal selecte grupet. El Lino se’n fa creus. El cambrer de la llotja li prepara un còctel adequat al seu estat d’ànim i l’hora que és; les nenes prefereixen Champagne. La Simone se seu en el respatller del sofà envoltada de coixins amb la copa la mà. La Fàtima i l’Haisa ballen pegades a les seues parelles. El Lino no respon, al menys té la seguretat que estan el Manel no han pres A.C.M., i no li tocarà el merder de la davallada final. És pregunta quina mena de A.C.J. han aconseguit que els porta als dos en pujada simultània.
--Lino, si us plau no em deixis sola a la senyoreta.-- Clic!, esvaïdes les qüestions; eixerit pren a la Simone que li mostra un dels millors somriures, d’aquells que comencen a la barbeta i acaben a l’inici dels seus cabells castanys, dels que no es manifesten principalment ni a la boca ni a la dentadura. A ell li ha arribat fondo, profund.