dilluns, 28 de setembre del 2015

Nous contes per un nou estat. - Sisè: ESCALABORNAVA. (28)


               El Prudenci no és present a la sala, però sí la seua terapeuta. Sort en té d'ella!, que facilita un informe sobre l'estat mental del seu pacient, insistint en la necessitat de trencar la relació (perniciosa és la paraula), entre el Prudenci i la Leo, no tant per aquesta ultima, sinó per garantir la recuperació del seu pacient. Ve amb la feina feta i amb la promesa de la interfecta, de no mantenir encontres sexuals amb el Prudenci amb els tres pròxims mesos, temps segons ella, suficient perquè el pacient es guareixi plenament.
El Damiano explica les circumstàncies que ha provocat que una suma de casualitats encetés aquesta, per ell més que satisfactòria relació, aliè als perjudicis que podia provocar a terceres persones. Aquí l'erra, ni al rei ni als seus assessors els hi agraden les casualitats. Si en canvi hagués argumentat el seu terriblement enamorament per les noies, impossible de ficar-hi remei per si sol, i que tenint informació privilegiada, encara que confidencial, no se n'ha pogut estar, i tot amb això, conscientment l'ha utilitzat a favor seu, llavors potser el rei i els assessors haurien estat més condescendents amb ell, però advocar per un joc de casualitats, el condemna irremeiablement.
La decisió és tan ràpida com unànime, fins i tot la terapeuta n'està d'acord a què se li apliqui una sanció, almenys equiparable amb el temps de curació del Prudenci. En el seu cas el problema s'agreuja, donada la seua condició de no nascut al poble i de nouvingut, per ell la sanció li significava l'exili, a complir al seu lloc d'origen. Sens dubte és un trasbals pel poble, però els casos que no pugui atendre durant els tres mesos d'allunyament, restaran en curosa llista d'espera fins al seu regrés. En un moment criden al Recader, que no fica cap impedimenta per acompanyar al Damiano fins a mas Badià, li agraden les rutes hivernals per la serra.
Així doncs el Damiano no passarà el seu primer hivern a Escalabornava, tot plegat ha estat una commoció per la Gilda, que li assegura que cuidarà de la casa en la seua absència.

The Beatles - You've Got To Hide Your Love Away -