divendres, 14 de novembre del 2014

Nous contes per un nou estat. - Segon: L'EXAMINADOR.(17)


Tot seguit de la temporada alta se celebra la festa Major, i acabada aquesta, els que poden se'n van de vacances. La festa Major dura quatre dies, el primer s'empeta tant que no es refà fins al darrer, que és el denominat serè. En assumptes femenins les coses no se li acabaven d’afilerar. Amb la viuda no progressa de cap manera, la secretària casada és més desitjable del que ell haguera desitjat, només té ulls pel negoci i amb el tal·lós del marit ja fa. Únicament, un cop que va acompanyar a tres noies rosses amb pinta de bruixes que el van esprémer com un llimó madur (aquelles amb les ganes que li ficaven, s’ho haguessin fet fins i tot amb el portejador, si no fos que és vell, lleig i desdentegat). Acabà extenuat i encetat, devia satisfer-les a les tres. De dia tenien el tracte habitual, però a la nit, ara una, ara l’altra, sense vergonya ni mesura. Va deixar de pensar amb dones almenys per una setmana. A part d’això, res de res. Després de la festa Major dóna una setmana de vacances a tothom. La secretària-recepcionista continua treballant amb els visitants que arriben al poble, ja que assegura que ningú pot quedar desatès, que dóna mala imatge a l’empresa, amb una casa per pagar aquella setmana faria de tot, menys excursions llargues per la serra. Ella s'encarrega de tot, també es queda amb tot el benefici.
S’hi està uns dies al mas del seu amic, regressant de nou a la normalitat. Parla d’Escalabornava i cada cop li agafen més ganes d’anar-hi. Baixa decidit a traspassar-li el negoci a la secretària, i passar a cobrar per servei realitzat. Ella no ho accepta, més endavant potser sí, però a hores d’ara encara no.
El fred pren cos de seguida a la vall, la feina disminueix, i roman més dies al poble, el que significava veure més sovint a la seua secretària del viceconsolat. Ha entès que és una dona que vol mà dura, si la tracta amb fermesa, però amb consideració, es mostra submisa i agraïda. Cada dia ve al despatx del seu pis on està el portàtil, a les nou, després d’esmorzar i comença a treballar. És bona i eficient, més del que s’hagués esperat. Moltes tardes, si pel matí ja ha enllestit la feina, no ve. A l’hivern amb el fillol n’hi ha suficient per fer de guia, els beneficis minven tant que no n’hi ha, però ell continua pagant, inclús als dos portejadors que ja els ha fet fixos, li permet viure més tranquil i relaxat. No s’acostumen a fer més celebracions fins a la primavera incipient, i sols a mig hivern es fa la festa Major d’hivern.
Ja s’ha emmotllat a un rogle d’amistat per xerrar mentre pren unes birres, o veu els partits, però l’assumpte del sexe no millora pas. La secretària li arriba a casa ben tapada, entra al despatx, on ha instal·lat un penja-robes, i comença a desprendre's de capes de roba. La calefacció forta, es queda amb una samarreta cenyida o amb brusa, perquè sempre a l’hivern acostumava a dur pantalons, arrapats, baixos, folgats de cintura sense cinturó, que li permeten a les calces treure el cap. La peça superior, justa un parell de dits sobre els pantalons i quasi sempre escots de barco. Veu vindre com acabarà la cosa: el fot ben calent tot compartint despatx.